2018. február 23., péntek

Dél-Békés segítségért kiált! Tarthatatlan állapot uralkodik!




A tél végéhez közeledve sem enyhülnek a gondok térségünkben, sőt a lassan magunk mögött hagyott hét folyamán az eddiginél is több segítségkérés érkezett az irányunkba.

 
Ennek okán kelt útra a mai napon is Dr. Szabó Ervin és több Jobbikos aktivista, hogy öt háztartásban is enyhíteni tudjanak a nehéz élethelyzetbe került Dél-Békési honfitársaik terhein.


Mezőkovácsházán egy tíz éves autista kisgyermeket nevelő család fordult hozzánk segítségkéréssel. Őket László Attila és Körös Gyula a Jobbik végegyházi szerveznétek a tagja kereste fel. Majd egy csanádapácai háztartásba ismét az utolsó pillanatban érkeztek meg általunk a segítség, mivel ott már csak összetördelt gallyakkal fűtött a több gyermekét egyedül nevelő édesanya.




 
Gádoroson egy háromgyermekes család várt az életmentő tüzelőre, csakúgy mint Orosházán, ahol egy picinyke osztott ingatlanban lakik, két több gyermeket nevelő család.




Ők elmondásuk szerint már lemondtak az önkormányzati segítségről a lakásgondjuk megoldása kapcsán. Az egyfolytában vizesedő, dohos házban a négy kisgyermekből ketten is asztmás betegségben szenvednek, amelyben nagymértékben közrejátszik az embertelen lakhatási körülmény.


Végezetül pedig egy évek óta szociális bérlakásra váró egyedülálló hölgyet látogatott meg Dr. Szabó Ervin és szerény támogatással enyhített a nehézségein.

Ma is szembesülnünk kellett azzal a ténnyel, hogy térségünkben a helyzet több mint tragikus! Az elöregedő és mély szegénységet tükröző Dél-Békés, továbbra is reményt vesztve kiált a segítségért!

l Jobbik Békés megye 4. számú választókerület hírszolgálat

Vesszen Trianon! Székelyföldön tartott Trianoni megemlékezést a Magyar Önvédelmi Mozgalom!

Szakrális helyszínen, Szejkefürdőn Orbán Balázs sírjánál emlékeztek meg, legnagyobb nemzeti sorstragédiánkról a MÖM és a Kossuth Nemzet...