2018. március 3., szombat

Választási csalás és közokirat hamisítás miatt tesz feljelentést a Jobbik képviselőjelöltje Dr. Szabó Ervin!


Békés megye 4. számú választókerületében nem kevesebben, mint negyvenkilencen jelezték eddig indulási szándékukat a 2018. évi országgyűlési választásokra.

Ebből eddig huszonhét induló adta le a szükséges ajánlásokat, de már ezek közt is több csalásra utaló körülmény merült fel.

 
A Jobbik választókerületi bizottsági delegáltjának tűnt fel az adatokkal való visszaélés gyanúja, mivel egyes pártok ajánlóíveinek az átvizsgálásánál több esetben is megegyező sorrendben követték egymást, ugyanazoknak a választásra jogosult polgároknak az adatai.
Majd az is feltűnő volt az ívek vizsgálatakor, hogy a több lapon is szereplő ugyan azon névvel és adatokkal megjelölt személynél, teljesen eltérő az aláírás. Vagyis semmilyen formában nem egyezik a másik lapon, ugyanazon névnél és adatnál szereplő aláírással.
A Jobbik bizottsági delegáltja észrevételeit jegyzőkönyveztette és nem szavazta meg az aggályos ajánlásokat leadó pártok képviselőinek nyilvántartásba vételét, melyhez az MSZP delegáltja is csatlakozott. Ennek ellenére mégis nyilvántartásba vették a jelölteket, mivel a választási bizottság három tagja nem talált semmi kivetni valót ebben az ordító visszásságban.
A Jobbik delegáltjának kérdésére döntésüket azzal indokolták, hogy a választási bizottság nem bírálhatja felül a választási iroda javaslatát. Amely indok persze nem valós, de a kérdésben a többség akarata döntött. Itt megjegyzendő, hogy a helyi választási iroda csak a lakcím és a személyi szám valódiságát nézi és az egyéb körülmények vizsgálatára már nem terjed ki a hatásköre.

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük Dr. Szabó Ervint a Jobbik Békés megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjét aki elmondta, hogy tudomása van a nyugtalanító körülményről és hétfőig jogi lépéseket tesznek ez ügyben.
A választási bizottság döntése ellen fellebbezéssel fognak élni a nyitva álló határidőn belül, illetve közokirat hamisítás és választási csalás alapos gyanúja miatt megteszik a feljelentést ismeretlen tettes(ek) ellen.

 
Egyébként könnyűszerrel kilehetne deríteni a rendszeradatok alapján, hogy egyes állampolgárok mely jelöltekre tettek ajánlást és ez alapján átnézni az ajánlóíveket, de a választási iroda nem adja ki a bizottsági delegáltaknak az erre irányuló adatokat. A Jobbik delegáltja indítványozta, hogy a bizottság jogosult legyen az ajánló ívek ily módon történő ellenőrzésére, azonban azt a bizottság többi tagja elutasította.
Egyébiránt joggal feltételezhető, hogy azért van közel ötven induló, hogy a legesélyesebb ellenzéki jelöltől Dr. Szabó Ervintől vegyenek el szavazatokat. A kiugró számú induló hátterében gyaníthatóan a Fidesz áll.

Vesszen Trianon! Székelyföldön tartott Trianoni megemlékezést a Magyar Önvédelmi Mozgalom!

Szakrális helyszínen, Szejkefürdőn Orbán Balázs sírjánál emlékeztek meg, legnagyobb nemzeti sorstragédiánkról a MÖM és a Kossuth Nemzet...